Bővítés

2023.11.22. 15:40

Újabb kamerák vigyázzák a rendet Szászváron

Újabb kamerákkal bővült a térfigyelő rendszer Szászváron.

Wald Kata

Fotó: Photographicss

A település a közlekedés- és közbiztonság javítását elősegítő fejlesztésekre LEADER pályázaton nyert támogatást, a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület közreműködésével.

- Egy helyi vállalkozó kivitelezésében összesen hét eszközzel bővült a Május 1. téren, a focipálya mögötti területen és a piac környékén már üzemelő rendszer: két kamera a Vásártér könyékére került, egy a temetőhöz, kettő a focipályához, egy a Közösségi Házhoz, egy pedig az iskolaudvarba - adta hírül Vidák Krisztina Szászvár polgármestere.

A településen már régóta tervezett fejlesztéssel többek között az illegális hulladéklerakások, valamint a közterületi rongálások visszaszorítását szeretnék elérni - a kamerák az önkormányzat és a rendőrség munkáját is segítik. Cél, hogy a jövőben Szászvár egyéb pontjain is működjön térfigyelő rendszer, így a további bővítés a tervek között szerepel.
A LEADER projekt részeként, a közlekedés biztonsága érdekében a Diófa utcába két forgalomlassítót is telepítettek, valamint több új közúti jelzőtáblát is kihelyeztek a faluban, a rendőrséggel egyeztetve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!