Találtak partnert

2023.11.15. 19:15

Újra lehetne ATM Görcsönyben

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Hadrian

Több évnyi kihagyás után lehetőség nyílt arra, hogy Görcsönyben újra legyen bankautomata. Ehhez a lakosságból számlanyitásokra lenne szükség az adott hazai pénzintézetnél. Kőszegi Tamás, Görcsöny polgármestere elmondta, 2019. januárjától – amióta a Takarékbank kivonult Görcsönyből (is) – nincs ATM a faluban. Az elmúlt években több bankkal is próbált tárgyalni az önkormányzat, de mindenhonnan visszautasítást kaptak. 

– Idén tavasszal az iskolánk is bekerült a K&H Bank hűsítő ligetek programjába, akkor beszélgettem a pénzintézet egyik képviselőjével. S mivel a bank újabban nyit a vidék felé, lehetőség adódott, hogy nálunk is újra legyen ATM 

– mondta a községvezető. Ahhoz, hogy a bankautomatát Görcsönybe telepítsék, 40 új számlanyitásra lenne szükség. Ebben a konstrukcióban egyébként az országban már kilenc bankautomatát helyeztek ki. Kőszegi Tamás reményei szerint aki teheti, átgondolja, hogy érdemes számlát nyitni, hogy újra lehessen ki- és befizető bankautomata a településen. Az ATM-et a megújult Művelődési Házba szeretnék elhelyezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!