Ezt hozta a Péterffy-MSZP-Gyurcsány paktum

2023.12.06. 14:40

A könyvtár bezárása ellen lép fel Barkóczi

Az közelmúltban megszületett újabb MSZP-Gyurcsány paktumról és annak pécsi kihatásairól beszélt Barkóczi Csaba fideszes politikus, amely alapján a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc pécsi polgármesterjelöltje ismét Péterffy Attila lesz, aki 2019-ben is volt.

Bóka Máté Ciprián

Barkóczi Csaba határozottan kiáll a könyvtár mellett

Fotó: a szerző felvétele

– A pécsieknek tudniuk kell arról, hogyha Péterffy Attilának szavaznak bizalmat, akkor Gyurcsány Ferencnek szavaznak bizalmat és jelenlegi városvezetés politikája az teljesen hasonló ahhoz, amit Gyurcsány Ferenc folytatott az ország élén

 – mondta Barkóczi Csaba. – Nem térnék ki a különböző visszás gazdasági ügyekre, nyomozásokra, amik az önkormányzatnál zajlanak, és párhuzamot mutatnak a Gyurcsány-féle országlással.

Barkóczi a sajtótájékoztatón elmondta: a pécsi városvezetés kedden Mikulás ajándékaként azt hozta az Ispitaalja városrészében élő gyermekeknek, hogy az évtizedek óta működő Csipkefa Gyermekkönyvtárat bezárja, és a belvárosba költözteti át egy másik könyvtárba. 

– Ez nem lehet állandó jellegű döntés, ez csak ideiglenes lehet addig, amíg a városvezetés nem talál egy új helyszínt Ispitaalján – mondta ennek kapcsán Barkóczi. – Ha erre nem hajlandóak, akkor visszavisszük a könyvtárat a városrészbe, amennyiben 2024-ben a jobboldal kap bizalmat a választáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!