Megkezdődtek az előkészítő munkálatok

2023.12.06. 16:40

Átépítik a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet

A mohácsi csata ötszázadik évfordulójára jelentős részében átépítik a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet, ahol már zajlanak a beruházásokat megelőző munkálatok, közölte lapunkkal Hargitai János, a mohácsi választókerület országgyűlési képviselője, a Mohács500 program miniszteri biztosa.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: Origo

Az évfordulóra való felkészülés újabb stádiumba lép. Az emlékhely területére tervezett építési beruházások megkezdése előtt az építkezések helyszínén úgynevezett megelőző régészeti feltárások kezdődtek. Ehhez kapcsolódóan meghatározott terv szerint a növényzet ritkítására, szükség esetén fák kivágására kerülhet sor.

Hargitai János elmondta, a napokban a helyszínen tartott egyeztetésen tekintették át a munkálatok állását. Kifejtette, a csata ötszázadik évfordulójára, azaz 2026-ra a kormány döntése alapján egy új, 700 négyzetméter alapterületű kiállítótér épül, jórészt a föld felszíne alatt.

Az új létesítmény összekötik a koronát formázó fogadóépülettel. A park területén emlékkápolnát is emelnek, amely a hősök méltó temetési helyszíne lesz. Az emlékhely a munkálatok ideje alatt is nyitva tart, kizárólag a feladatok elvégzése szempontjából érintett területrészek látogatása lesz korlátozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!