Bama.hu videó

2023.12.10. 20:00

Egy hetet sem bírtak a "felújított" Kossuth téri kövek (videó)

Nem sokáig bírta az a felújítás, amelyet a magát „szakértőnek" nevező városvezetés városi cége végzett el a Kossuth téren: egy hét után már billegnek térkövek.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Alig egy hete adta közre a remek hírt a volt MSZP-s alpolgármester fia, Meixner Barna által irányított Biokom Nkft., hogy mintegy 250 négyzetméteren újult meg a térkőburkolat a Kossuth téren és az Irgalmasok utcájában. Azt is közölték, hogy az elmúlt évek során több helyen leromlott a térburkolat állapota a Kossuth téren és az Irgalmasok utcájában, egyes kövek eltörtek vagy a helyükről kimozogtak. A kiváló hírt még azzal is megfejelte  a vállalat, hogy "a munkálatok a tervezett határidőn belül értek véget, így az adventi időszakra méltó környezet fogadja a kilátogatókat."

Az, hogy a munkálatok nagyszerű hírben szereplő, a Biokom Kft. által jelzett kültéri munkaterület mérete összehasonlításképpen kisebb, mint a városvezető politikusok lakásainak belső része. 

Csakhogy eltelt néhány nap és gyorsan kiderült, hogy a kövek már nincsenek a helyükön, Konzum áruház északi bejárata előtt már billegnek, a síkból is kilógnak, így egyfajta botlókőként is funkcionálnak.  A Bama.hu által készített rövid videófelvételen is látszik, hogy egyfajta mérleghintaként mozognak a MSZP-s család által irányított városi cég munkája után. 

Emlékezetes, hogy a Kossuth tér felszínét az Európa Kulturális Fővárosa program keretében újították meg, az alatta található mélygarázs viszont magánberuházásban készült el. A felszínen áthelyezték a Kossuth-szobrot, zöldterületet alakítottak ki, valamint csobogókat is készítettek. A munkálatokat akkor a Bayer Center végezte el, de már akkor sem volt zökkenőmentes az építkezés. 

A Bama.hu már szinte tér átadása után számolt be problémákról, például 2016-ban is azt tapasztalhatták a pécsiek, hogy a téren vannak helyek, ahol ki vannak lazulva a burkolóelemek, másutt csak mozognak, megint másutt csak egy-egy elem szúr szemet, de az nagyon. 

A Kossuth téri Zsinagóga előtti útszakaszon pedig jelenleg is kritikán aluli a helyzet: ezen a részen autók is közlekednek, s bár csak kivételes esetben, engedéllyel használhatnák, gyakorlatilag nagyon sokan hajtanak rajta át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!