Jótékonysági vadászat

2023.12.29. 20:00

Ezért a fegyverdörgésért szorított a gyermekklinika, az intézmény kapja a fogolyhajtás bevételét

Harmincöt zöldkalapos részvételével Somogyhárságyon rendezték meg szerdán az Országos Jótékonysági Vadászat Baranya vármegyei alkalmát.

Balikó Gergely

Fotó: Kurucz Árpád

Az igen jól sikerült fogolyhajtás bevételével a résztvevők idén is a pécsi gyermekklinikát támogatják, de hogy pontosan mekkora összeggel, az az ünnepélyes átadóig nem nyilvános.

Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Vármegyei Szervezetének elnöke a Dunántúli Napló érdeklődésére közölte: a nemes célú vadászatot immár évek óta a a Somogyhárságyi Nimród vadásztársaság vadászterületén tartják. A karitatív célú eseményt a kamara szervezete évek óta támogatja és nemcsak anyagiakkal, ugyanis azon részt vettek vadászkürtöseik, illetve a kamara égisze alatt dolgozó kutyás vadászok is.

Újdonság, hogy már minden vármegyében vannak nagykövetei a jótékonysági vadászatnak. Baranyában Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselő és Junácski András, a vármegyei közgyűlés alelnöke vállalta e nemes feladatot.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a vármegyei nagykövetek arra biztattak minden baranyai vadászatra jogosultat, hogy amennyiben tehetik egy vadászt delegáljanak a jótékonysági apróvadvadászatra, vagy egy fő részvételi díjának összegével, azaz legkevesebb 50 ezer forinttal járuljanak hozzá a fontos célhoz.

A baranyai zöldkalaposok szép számban tettek eleget a felhívásnak, ugyanis 35-en vettek részt a fogolyvadászaton, ami nagyon kellemes időben zajlott, ráadásul igen eredményesen, ugyanis hetven madarat ejtettek a résztvevők. A helyi nyugdíjasklub pedig igen finom vaddisznógulyással és fánkkal vendégelte meg a résztvevőket.

A kamarai elnök egyelőre nem kívánta elárulni, hogy pontosan mekkora összeget gyűlt össze a gyermekklinika számára, azt az ünnepélyes átadón hozzák nyilvánosságra. A tavalyi jótékonysági vadászatnak köszönhetően 6,9 millió forint értékben kilenc eszközzel gazdagodhatott a klinika, ami az eltelt idő alatt 960 gyermek gyógyulásához járult hozzá.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú NKft. által az elmúlt években rendezett alkalmak során országosan 170 millió forint adomány gyűlt össze 23 megyei kórház gyermekosztálya számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!