Felhívják a figyelmet

2023.12.29. 15:00

Fáklyás felvonulást tart a Szent Egyed Közösség a békéért január 1-jén

Egyre égetőbb igényként jelenik meg a jelenlegi nemzetközi helyzetben a békéért való demonstráció. Ugyanakkor nem csupán ez, hanem a béke 57. világnapja is apropót jelent a január 1-jén megrendezett fáklyás felvonuláshoz Pécsen.

Mohay Réka

A Szent Egyed (Sant’Egidio) Közösség csatlakozva Ferenc pápa felhívásához és imádságához a békéért, a felvonulást követően szentmisét is rendez a fegyverek zajának elcsendesedéséért.

A fáklyás gyülekezőre hétfőn 17.30-kor kerül sor a pécsi Ferences templom előtt, amelyre a szervezők kérik, aki tud, hozzon magával egy-egy szál gyertyát is. 

A menet egészen a Lyceum (Urunk színeváltozása) templomig tart majd, ahol 18 órakor szentmisét ajánlanak fel a háborútól és erőszaktól szenvedő országokért. Az imádságot és a szentmisét Dohány Zoltán, Bicsérd római katolikus plébánosa vezeti majd. 

A kezdeményezés Pécsen nem újkeletű, évek óta szervez ugyanis hasonlót a római székhelyű, világszerte jelenlévő Szent Egyed Közösség a baranyai megyeszékhelyen is. 


 

Tavalyi beszámolónkat itt olvashatják: 


 

https://www.bama.hu/helyi-kozelet/2023/01/faklyas-felvonulassal-hivtak-fel-a-figyelmet-a-haboruk-borzalmara-galeria-es-video?fbclid=IwAR2fSvKIAfyLd6VViu9Wof-808yQYjq3ckhn3K6ZTDwi9isMCSX7kNgMtKA 


 

M. R.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!