Baloldalhoz köthető vállalkozások

2023.12.27. 14:00

Hiába az útjavítások, gyorsan bomlanak a pécsi burkolatok

Nemcsak a pécsi Kossuth téren, a gyalogosok által használt területen, hanem a Vince utcában, és immár a Szepessy Ignác utcában is tönkrement a burkolat azután, hogy azokat éppen néhány hónapja javították.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy az önkormányzat cége, a Biokom Nkft. december elején közölte, 250 négyzetméteren újult meg a térkőburkolat a Kossuth téren és az Irgalmasok utcájában. A hírt még azzal is megfejelte a vállalat, hogy „a munkálatok a tervezett határidőn belül értek véget, így az adventi időszakra méltó környezet fogadja a kilátogatókat.” Alig egy hét alatt kiderült, hogy korántsem sikerült véglegesre a munka, a kövek igen hamar elmozdultak, a Konzum áruház északi bejárata előtt billegnek, valójában botlókőként is funkcionálnak.

Bár nem ilyen gyorsan, de sokkal nagyobb mértékben romlott el a helyzet a Vince utcában, ahol autóval már csak az anyagi kárt megkockáztatva lehet közlekedni, miután a korábbi felújítás után, néhány hónap alatt ugyanolyan, vagy még rosszabb állapotba került az utca, mint azt megelőzően volt: nem túlzás, hogy lassan járhatatlan lesz. A Vince utcát és a Kossuth teret még az Európa Kulturális Fővárosa program keretében alakították ki. A munkálatokat a mostani városvezetéshez több szálon kapcsolódó egykori baloldal rendelte meg, s hozzájuk köthető vállalkozásokat bíztak meg vele. A Vince utcával már az első időkben is gondok voltak, de a jelenlegi városvezetők azon döntése, amellyel ráengedték szinte a teljes tettyei környék forgalmát, megpecsételte sorsát. A kritikán aluli állapotba került utcával érdemben nem foglalkoznak, csak toldozgatják.

A Szepessy Ignác utca – ami szintén EKF-es beruházás volt – nemrég csatlakozott a felújítás után is újabb felújítást igénylő pécsi utcák sorához, miután pár hét leforgása alatt itt is újra megsérült a kövezet. Ahogy a Vince utcánál, itt is az okozza a problémát, hogy a Régészeti Múzeum felújítása miatt ráengedték a nagyobb autós forgalmat, holott korábban részben sétálóutcaként működött. Tavasszal ezért útjavításra kellett költeni milliókat, csakhogy december elején ismét ráterelték az autósokat az utcára, a Hunyadi úton zajló csővezetékcsere miatt. Az utca alsó szakasza ezt nem bírta el, és pár nap leforgása alatt ki is fordultak a kövek a helyükről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!