Bama.hu videó

2023.12.22. 19:28

Különleges advent: ünnepi díszbe öltöztetett traktorokkal vonultak fel (videó)

Másodszor örvendeztette meg a Somberek és Környéke Gazdakör adventi traktoros felvonulással a környező településeket. Idén hetven ünnepi díszbe öltöztetett, kivilágított mezőgazdasági jármű vett részt a látványos karácsonyi eseményen.

Balikó Gergely

A gyülekezőt idén egy Véménd melletti telephelyen tartották, amelynek már a megközelítésekor látszott, hogy komoly dolog készülődik. Az út mentén polgárőrök készültek arra, hogy ha eljön az idő, elsőbbséget biztosítsanak az ünnepi karavánnak, amely idén – mint Rittlinger József szervezőtől megtudtuk – hetven járműből állt.

A gazda, aki egyúttal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya vármegyei elnöke elmondta, hogy Decstől egészen Mohácsig számos településről érkeztek közreműködők a különleges eseményre.
Mint hozzátette, idén azzal az újítással készültek, hogy a felvonulás állomásain minden 14 év alatti gyermeknek ajándékkal kedveskednek. A Schmidt-telephelyről indulva elsőként Véménd-felsőn töltöttek háromnegyed órát a járművek, majd onnan Palotabozsokra és Somberekre vitt az útjuk. Az utolsó állomáson kirakodóvásárt is tartottak, ahol mézzel, sajttal, kenyérrel és helyi termékekkel várták a résztvevőket, ráadásul a teát, a forralt bort és a virslit ingyen biztosították.

Hasonlóképpen volt ez az indulás előtt a Véménd melletti telephelyen is, ahol szinte kézzel fogható volt a start előtti drukk. Ennek okára a díszkivilágítások élesítésekor derült igazán fény. Kreatív, színes, látványos és jópofa, ünnepi jeleneteket is megidéző dekorációk villantak fel. 

Azért, hogy minden rendben menjen, Rittlinger József külön felhívta a sofőrök figyelmét a részvétel és a lebonyolítás szigorú biztonsági szabályaira. A „dörgedelmes” eligazítás után azonban minden sofőr egy kis angyalkát kapott az egyik szervező hölgytől. A vonuló menetet elnézve nehéz elképzelni, hogy e fényes kavalkád ne csalt volna mosolyt azon autósok arcára is, akiket maximum tíz percre tartott fel az előttük vonuló díszes járművek sora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!