Adománygyűjtés

2023.12.23. 11:30

Másfél millió forintot gyűjtöttek a Csodalámpa Alapítványnak a licitálók

Több mint másfél millió forint gyűlt össze azon a karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő liciten, amelyet az egykori Cruelty-Free Pirates nevű blog szervezett, immár 13. éve.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A licit bevételét, mint mindig, most is egy gyerekekkel foglalkozó alapítvány kapta. 

A társasjátékos közösség az elmúlt 12 évnyi adománygyűjtő munkájával egyébként már közel 6,5 millió forintot gyűjtött a rászoruló gyerekeknek, erre jön még rá az idei szép összeg. 

Hauszknecht Imre, a licit pécsi szervezője elmondta, idén a Csodalámpa Alapítvány támogatása mellett döntöttek, és nagy öröm számukra, hogy a tavalyi kisebb visszaesés után idén zökkenőmentesen haladt a licitálás a társasjátékokra, és a játékokhoz kapcsolódó tárgyakra. Egyébként tavaly sem volt kevés az összeg, hiszen akkor 855 ezer forint gyűlt össze a Nevetnikék Alapítványnak, a visszaesés arra értendő, hogy az azt megelőző három évben már egymillió forint feletti bevételt hozott az adománygyűjtő licit. 

– Ilyenkor a társasjátékos csoportok, a boltok, valamint a kiadók egy része felajánl társasjátékokat, azokkal kapcsolatos terméket, kiegészítő játékokat, vagy például társasjátékos tábor díja is volt már a licitálható tárgyak között. Az idei év nagyon jól sikerült, hiszen 45 felajánlónak köszönhetően összesen 230 tételre lehetett licitálni, és nagyon szép összeg, összesen 1.509.000 forint gyűlt össze az eladásukból – mondta. 

Vannak kiemelt támogatói is a kampánynak, mint például a pécsi bázisú GameWiz webshop, amely 2020 óta vesz részt a Cruelty-Free Pirates kezdeményezésében. Ők a játékokból az utolsó példányokat félreteszik, akár évekre is, hogy aztán ritkaságként fel tudják ajánlani a licitre. Az idei 7 felajánlásukból több mint 150 ezer forint gyűlt össze. Szintén említésre méltó a Gémklub kiadó, amely a kezdetektől fogva ajánl fel legfrissebb megjelenésű játékokat a licitre, de a felajánlások jelentős része a jó szándékú magánszemélyektől érkezik, ami szintén köszönetet érdemel.

Az idei támogatott szervezet, a Csodalámpa Alapítvány 20 éve teljesíti az életveszélyesen beteg gyermekek saját kívánságait, hogy ezzel is megtörjék a hosszú kezelések keserű rutinját, hogy kitágítsák a betegszobára beszűkült világot, és reményt adjanak a „képtelen, lehetetlen” kívánság megvalósulásának élményével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!