Akadálymentes

2023.12.19. 18:30

Megmentették a bezárástól a harkányi okmányirodát

Az előzetes hírekkel ellentétben nem zár be az okmányiroda Harkányban – tájékoztatta portálunkat Baksai Endre Tamás, város polgármestere.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Képünk illusztráció

Mint elmondta, körülbelül másfél hónappal ezelőtt kezdett az a hír járni Harkányban, hogy a Kormányhivatal be fogja zárni az okmányirodát. A városvezető az elmúlt hetekben azon igyekezett, hogy ez ne következzen be.

– Összeszámoltuk azokat a településeket, ahonnan a buszok végállomása Harkány, és nem pedig Siklós, emellett ahonnan ide járnak a gyerekek iskolába, óvodába, illetve a családok az orvosi ellátás miatt Harkányba jönnek. Huszonnyolc olyan település van, amelynek lakói nem Siklóson intézik az ügyeiket, hanem Harkányban, így a Miniszterelnökségnek címezve egy kérvényt írtunk, melyben megfogalmaztuk a fenti érveket, és ezt az érintett települések polgármesterei is aláírták – mondta Baksai Endre Tamás. 

A polgármester ezzel egyidőben az országgyűlési képviselőt is megkereste, hogy támogassa a törekvéseiket, és ő támogatta is. A harkányi okmányiroda mellett szólt az is, hogy akadálymentes az épület, ingyenes a parkolás és mellette van a posta is, így ha eljárási díjat kell fizetni csekken, akkor sem kell sokat sétálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!