900 művet küldtek be

2023.12.19. 16:20

Mohácsi lányt is díjaztak a NAV kreatív pályázatán

Szeptemberben indult pályázatában a NAV arra kérte a 10 és 23 életév közötti diákokat, mutassák meg nekik, szerintük mi a haszna, értelme, lényege az adófizetésnek.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: wavebreakmedia

November 30-ig csaknem 900 művet küldtek a fiatalok a három kategóriához. Érkeztek szép számmal kidolgozott, minőségi rajzok, festmények, képregények, a nagyobbaktól pedig kaptak lexikai tudásról tanúbizonyságot tévő bemutatókat is. Jöttek változatos stílusú rajzfilmek, videók, olykor szívderítő, másszor mélyebb, sok tudásanyagot tükröző tartalommal.

A zsűri korosztálya és háttere is széles skálán mozgott: ugyanolyan súllyal szavazott a közkedvelt youtuber, Szecsó is, mint a NAV szakmai vezetői és kommunikációs csapata. Az egyes műveket több szempontból értékelték, figyelembe vették esztétikai megjelenésüket, a ráfordított munkát, a készítő életkorát, s azt, hogy mondanivalója mennyire szolgálja a pályázat célját.

1. kategória (rajz, rajz, fotó, festmény, képregény, kollázs). 

1. díj: Borbély Boglárka, Pannon Egyetem, Veszprém, 150 000 forint. 

2. díj: Mógor Dalma, Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola, Mohács, 100 000 forint. 

3. díj: Zimányi Vanessza Melitta, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum.

A díjazott pályaműveket a NAV januárban teszi közzé, ott megismerhetők a legjobb alkotások. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!