Tuti recept

2023.12.30. 21:45

Mozduljunk rá bátran a lencsére!

Arányában ezeken a napokon esszük a legtöbb lencsét – és az is biztos, hogy mindenkinek van egy tuti receptje. Mutatunk azért egyet, ami nálunk már bevált.

Bama.hu

Ezzel a recepttel tuti nem megyünk mellé

Forrás: Mindmegette.hu

Bár gyaníthatóan mindenkinek van egy tuti receptje, azért mi most mégis hozunk egyet - amelynek hozzávalóit, ha sietünk, még könnyedén és gyorsan megvehetjük igazából bárhol. Nagy meglepetés ugyanis nincs benne, az ízélményt az arányok tökéletes eltalálása hozza el. Tehát jöjjön a lencseleves, ami garantáltan bőséget hoz jövőre.

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 0.25 db zeller, 1db vöröshagyma, 10 dkg füstölt kolbász, 4 db debreceni, 1 ek olaj , 1 ek liszt, 1 tk pirospaprika, 2l víz, só, 1db babérlevél, 1 ek mustár 

Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és k b. 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A füstölt kolbászt és a debrecenit félbevágjuk, szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest. Aki szereti, tejföllel gazdagíthatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!