Kívánságlista program

2023.12.09. 13:20

Nehéz sorsú gyerekeknek segítenek: december közepéig várják az angyalbatyukat

Nehéz sorsú gyermekek karácsonyát angyalbatyukkal varázsolná idén is örömtelivé a Katolikus Karitász – az ajándékba szánt adományok Baranyában is több helyen leadhatók.

Wald Kata

Forrás: Katolikus Karitász

– A csomagba bármi kerülhet, ami egy gyereknek örömet okozhat – emelte ki a segélyszervezet. Játék, könyv, édesség, pipereholmik, iskolai felszerelések, mindezek mellé egy képeslap vagy jókívánság. – Fontos, hogy romlandó, törékeny vagy folyékony ajándék, illetve használt ruhanemű ne kerüljön a csomagba – hívja fel a figyelmet a karitász.

Az adományok december közepéig adhatók le a meghirdetett gyűjtőpontokon: Baranyában a vármegyeszékhelyen a Pécsi Egyházmegyei Karitász Szabadság utcai Adományboltjában, a Janus Pannonius utcai Karitász Központban, illetve a Lánc utcai Krízis Központban, valamint a Püspöki Magtár Látogatóközpontban. Mohácson a Boldog Gizella, valamint a Park utcai katolikus általános iskolában, a Szent Ferenc Katolikus Óvodában, a Közösségi Házban, és a Karitász Házban veszik át az angyalbatyukat, Himesházán pedig a Mezei Vegyesboltban adhatók le a csomagok. A gyűjtőpontokra postai úton is elküldhetők az adományok, de az Angyalbatyu programot online adományozással, illetve az 1356-os adományvonal hívásával is lehet támogatni. Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatán keresztül juttatják el a gyermekekhez még az ünnepek előtt. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) is szervezett karácsonyi adománygyűjtő akciót: a Kívánságlista program, amely szintén a nehéz körülmények között élő gyerekek karácsonyát hivatott örömtelivé tenni, idén is sikeresnek bizonyult. Az MRSZ tájékoztatója szerint a 2023-as küldetés teljesült, a programban szereplő összes gyermek karácsonyi kívánsága valóra vált. Ami azt jelenti, hogy 1358 nehéz körülmények között nevelkedő gyermek karácsonya válhat szebbé a nagylelkű adományoknak köszönhetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!