Orvos és rendező

2023.12.26. 16:20

Örömmel is lehet szolgálni a bajba jutott embertársakat az ünnep alatt

Dr. Vámos Zoltán nevével a filmvásznakon is találkozhattak olvasóink. A tavaly bemutatott kisfilmje, A gyémánt út pora Vári Évával a címszerepben az emberi méltóság elvének fényében dolgozta fel egy demens beteg történetét.

 Vámos Zoltán a filmrendezésen túl ugyanakkor orvos is, az intenzív osztályon, illetve mentőorvosként is dolgozik. Mint elmondta, az elmúlt, közel két évtizedben minden karácsonya a gyógyítással fonódott össze.

– Nálam ritka az úgynevezett nem szokványos karácsony, hiszen végső soron mindegyik ugyanúgy telik. Tizenhét éve dolgozom az egészségügyben, és tizenhét éve ügyelek minden karácsonykor. Vagy a mentőszolgálatnál vagyok kivonuló mentőorvos, vagy az intenzív osztályon dolgozom – mesélte a szakorvos.

– Azonban pont azon gondolkodtam ezzel kapcsolatban, hogy ez egy nagyon nemes küldetés. Az, hogy az ember a bajba jutott embertársait szolgálhatja, az bármikor, bárhol rendkívül megtisztelő az ellátó számára is, karácsonykor pláne. Én mindig azt éreztem, hogy számomra ez öröm. Ha vasárnapra esik a szolgálatteljesítés ideje, akkor vasárnapra, ha karácsonyra, akkor karácsonyra, sőt, akár a születésnapomon is adódhat úgy, hogy dolgoznom kell 

– folytatta.

– Nyilván, sokszor jobb lenne másokkal is tölteni az ünnepeket, de ha a sors úgy hozza, hogy ez a feladat, akkor ebbe kell beleállni, és én úgy gondolom, hogy ezt én mindig örömmel is csináltam – tette hozzá dr. Vámos Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!