Januárban jelenik meg

2023.12.31. 15:00

Szórakoztató, tanulságos és önkritikus - könyvet írt a volt szalatnaki polgármester

Januárban megjelenik a volt szalatnaki polgármester könyve „Szóljatok a polgármesternek” címmel.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A szerző, Gulácsi Erika 2019. őszétől három és fél éven át vezette a települést – több díjjal ismerték el a munkáját –, míg nem idén március végén váratlanul feloszlatta magát a képviselő-testület. Az időközi polgármester-választáson már nem indult, és az elmúlt évek történéseit, szerzett tapasztalatait könyvben írta le. Mint az író elmondta, őt is meglepte, milyen nagy az érdeklődés a könyv iránt, bár igaz, hogy Szalatnakról első körben mindössze ketten voltak kíváncsiak rá. A közel 100 mintapéldány decemberben már elkelt, és januártól minden bizonnyal elérhető lesz a könyvesboltokban. 

Gulácsi Erika úgy fogalmazott: mire papírra vetette az elmúlt időszakot, addigra leültek benne a márciusban fellobbant érzések, és harmadik szemlélőként tudta emlékeiben újra átélni a történéseket. A könyv tanulságos, olykor szórakoztató, nem ritkán önkritikus, és egy kicsit görbe tükör a vidékre. 

„Sokáig nem gondoltam, hogy vidéken fogok élni, pláne, hogy egyszer polgármester is leszek. Nem vagyok igazi falusi, a csirkepucolástól még mindig idegenkedem, de a városi tumultus már kifejezetten zavar. A történet egy volt fővárosi nő bukdácsolása az ország egyik négyutcás településén, iróniával, humorral fűszerezve. Sztori van, csattanó nincs.” – olvashatjuk az ajánlóban. 
Az egykori községvezető Budapest második kerületéből költözött a faluba, szalatnaki férje révén. Egy következő könyv megírását is tervezi, amelyben – szintén saját példáján keresztül – a nagyvárosból vidékre költözés minden rácsodálkozását, örömét és nehézségét írja majd le. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!