Belvárosi étterem

2024.01.28. 17:30

A polgármester nagyon felejt, vagy nem mond igazat

Nem csitulnak a kedélyek, miután a közgyűlésen is téma volt az, hogy miközben a Tüke Busznál a béremelési igényre nemet mondtak a város irányítói, addig Péterffyék az egyik legdrágább belvárosi étteremben szerveztek díjátadót a vállalatnak. A pécsi balos polgármester ezt a minap nyilvánosan letagadta, holott korábban saját maga is posztolt a rendezvényről.

Bóka Máté Ciprián

Miközben több milliárdos önkormányzati támogatásra szorul, a városvezetők a pécsi sofőrök béremelési igényét igyekeznek visszafaragni és a dolgozók az év végi cafetéria elosztását igazságtalannak tartják, addig a Tüke Busz Zrt. vezetése Péterffy Attilával együtt az egyik legdrágább belvárosi éttermet vette igénybe arra, hogy díjakat adjanak át.
Barkóczi Csaba fideszes képviselő a legutóbbi közgyűlésen a jutalomosztás kapcsán a jelenlegi polgármesternek fel is tette a kérdést: igaz-e, hogy egy csillogó-villogó ünnepség keretében adta át a díjakat a belvárosi étteremben, miközben a vállalatnál nincs pénz a megfelelő mértékű béremelésre, és a sofőrök körében sztrájkhangulat uralkodik, ami rémisztő képet fest a Tüke Busz Zrt. állapotáról?

Erre Péterffy aztán egyszerűen azt mondta, hogy „ez nem igaz”. Csakhogy Gyurcsány Ferenc polgármesterjelöltje decemberben 13-án arról posztolt, hogy Skutnik Tibor vezérigazgatóval az oldalán a cég 31 kollégájának adtak át díjat, vagy dicséretet a szóban forgó, igen drága étteremben. Kijelentette: 

Örülök annak, hogy néhány év után újra méltó körülmények között, oldott hangulatú rendezvényen adhattuk át az elismeréseket, látszik, hogy vezérigazgató úr új szemlélettel irányítja a társaságot.

Ráadásul azt követően került erre sor, hogy a sofőrök többségét tömörítő érdekképviselet, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a 2024-re vonatkozó bérfejlesztésről tárgyalásokat kezdeményezett, majd pedig december 12-én teljesen sikertelenül egyeztettek is. Később a szocialista körök által irányított cégnél ezt megpróbálták hitelteleníteni, arra hivatkozva, mintha nem is jelentek volna meg a szakszervezet részéről. Csakhogy ezt tényekkel cáfolta meg a SZAKSZ, amely kemény hangú választ adott a vezérigazgatónak: 

december 12-én a SZAKSZ alapszervezetének törvényesen megválasztott képviselője, illetve egy másik tagja is megjelent a 2024. évre szóló bértárgyaláson és a munkáltatóval tárgyalt, amiről hivatalos jegyzőkönyv is tanúskodik.

A fentiek tükrében Péterffy vagy nem mondott igazat, vagy alig egy hónap leforgása alatt elfelejtette azt, hogy hol is járt. Péterffy Attila egyébként 1969-ben született, pár hét múlva lesz 55 éves, jelenleg több mint hetven nap szabadsággal rendelkezik. Pécsen már jó ideje vannak olyan vélemények, hogy nemcsak a városvezetőnek, hanem a városnak is jót tenne, ha kihasználná a szabadságát, és három hónapra elvonulna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!