Remek program

2024.01.10. 21:00

A tehetségek fejlesztésére nyertek ismét támogatást

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ötödik alkalommal nyert a drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda a Nemzeti Tehetség Program pályázatán, ezúttal 3,4 millió forintot fordíthatnak a „Társas játék - Társasjáték” elnevezésű tehetségfejlesztő programjuk megvalósítására. Bátkiné Mészáros Viktória, az óvoda vezetője elmondta, ezt a programot 2015-től minden évben megvalósították, melynek célja, hogy a kisgyermekek meglévő ismereteire, élményeire építsenek, mindemellett újakkal gazdagítsák a tehetségeket. Az óvoda az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, ezen belül akkreditált kiváló tehetségpont, ehhez kapcsolódva az óvodáskorú gyermekek fejlesztésére fordítódik az elnyert összeg. 

Az elmúlt hét évben logikai-matematikai, téri-vizuális terület fejlesztését célzó, 300 órát kitöltő foglalkozásokon csaknem 70 tehetségígéret vett részt, akik több mint 40 társasjátékot ismertek meg. Emellett az intézmény szakmai workshopokat bonyolított le. Nyitott óvodaként az elmúlt hat évben közel 350 pedagógus tekinthette meg a foglalkozásokat. Több foglalkozás alkalmával a szülőket is bevonják a programokba.

– Nem csak a gyerekeknek szervezzük a foglalkozásokat, hanem egy horizontális tudásmegosztást is felvállaltunk, hogy minél több pedagógushoz elérjen a jó gyakorlat –

 fogalmazott az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!