Jó munkát!

2024.01.29. 15:52

Billegő Kossuth tér: javítottak ott, ahol néhány hete is javítottak

Decemberben számoltunk be arról, hogy a magát „szakértőnek” nevező városvezetés városi cége által elvégzett Kossuth téri munka alig egy hetet bírt, az általuk megjavított térkő burkolat elemei igen hamar billegni, mozogni kezdtek.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Annak idején a javításról szóló hírt a volt MSZP-s alpolgármester fia, Meixner Barna által irányított Biokom Nkft. adta közre. Közlésükben leszögezték, hogy mintegy 250 négyzetméteren újult meg a térkő burkolat a Kossuth téren és az Irgalmasok utcájában. Azt is közölték, hogy az elmúlt évek során több helyen leromlott a térburkolat állapota a Kossuth téren és az Irgalmasok utcájában, egyes kövek eltörtek vagy a helyükről kimozogtak. A hírt még azzal is megfejelte a vállalat, hogy:

a munkálatok a tervezett határidőn belül értek véget, így az adventi időszakra méltó környezet fogadja a kilátogatókat. 

Aztán kiderült, hogy a pécsi önkormányzatnak ez a saját kútfőből elindított fejlesztése sem jött össze, és egyfajta mérleghintaként mozogtak a kövek az MSZP-s család által irányított városi cég munkája után. Ezért januárban ismét nekiláttak a feladatnak, szinte ugyanazzal PR-szöveggel posztoltak a munkáról: „a tavaszi rendezvények kezdete előtt és a január utolsó hetében tapasztalható kedvezőbb időjárást kihasználva a Fürdő utcában” javítják meg a burkolatot. 

Ez az a szakasz, ami már kritikán aluli állapotban volt, aztán a Biokom által „kedvező időjárásnak” tartott ónos esőben, félig fagyban kezdték meg a javítást. 

Arról pedig már nagyot hallgattak – holott erről fényképfelvételünk van –, hogy a tér másik pontján, ahol már decemberben is dolgoztak, ismét kénytelen voltak javítani. 

Meixner Barna a pécsi közgyűlésben is téma volt, miután kiderült, hogy információink szerint az igazgató megkereste a volt munkahelyét, a pécsi erőművet – ahol Péterffy Attila polgármesterrel kerültek szoros kapcsolatba –, hogy állás után érdeklődjön. Barkóczi Csaba fideszes képviselő az ügyben kérdést intézett a polgármesterhez, aki viszont tagadta a történteket, de Barkóczi jó munkát kívánt Meixnernek a pécsi erőműnél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!