Italbolt volt régen

2024.01.03. 13:20

Családias közösségi tér nyílt Bicsérd szívében

Befejeződött Bicsérden a Magyar Falu Programban elnyert pályázattal a régi italbolt helyén létesített közösségi tér kialakítása. A település polgármestere, Vér József közölte, már december vége óta a fűtés is működi, illetve az épület belső berendezéseinek, felszereléseinek legtöbbje is megérkezett.

Mohay Réka

– 2024. február 1-jével a létesítmény olyan állapotba kerül, hogy teljesen berendezett és felszerelt lesz. Az ünnepélyes átadásra előreláthatóan 2024. március, április hónapban kerül sor, ám a közösségi tér már ettől függetlenül is használható lesz – hangsúlyozta a település vezetője.

A polgármester egy további közleményben többek között a közfoglalkoztatottak számának csökkenésére is rávilágított, felhívva a lakosságot a még intenzívebb, aktívabb bekapcsolódásra a település életébe.

– A közmunkás létszám minden településen csökken, nálunk Bicsérden a régi foglalkoztatás közel negyedére csökkent. Ezért szükséges sok esetben aktív, tenni akaróbb lakosok bevonása munkánkba. Az eredményeink mellett látom és tudom hibáinkat, melyek kijavításán, jobbításán dolgozni fogunk. A 2024-es év nehézségeit ismerve mégis nagy bizakodással tekintek előre, mivel uniós, minisztériumi és Baranya vármegyei pályázatokkal sok lehetőség nyílik számunkra a fejlődéshez

 – fogalmazta meg Vér József.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!