Villány, Harkány és Siklós is jó szezonra számít

2024.01.22. 17:30

Ez ám a nagy durranás: Majka duplázik a térségben

Tavasztól őszig szinte minden hétvégére jut program a siklósi, harkányi és villányi rendezvényeknek köszönhetően. A három város polgármestere – immár hagyományosan – közösen ismertette az idei nagy rendezvényeinek, fesztiváljainak dátumát, sőt néhány előadót is megneveztek, akikre az idei szezonban biztosan számíthat a közönség.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: ZSK

Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, a három település – Harkány, Villány és Siklós – együtt él, és így a rendezvények tekintetében természetes az együttműködésük. Ami a siklósi programokat illeti, nagyon sűrű és minőségi rendezvénynaptárat állítottak össze, a két nagy rendezvényére építve. Az egyik a város születésnapjához kapcsolódó, immár harmadik évben megszervezett Siklósi Városnapok, a másik pedig az augusztusi Várfesztivál. E kettő köré építették a többi programot, amely a kulturális és az aktív turizmus terén is fog újdonságokat hozni. Igyekeznek minél szélesebb körben megszólítani a helyi lakosságot és az ide érkező vendégeket is. 

A III. Siklósi Városnapokat idén Húsvét után, április 12-én és 13-án tartják, melyen Majka, illetve Szikora Róbert és az R-Go ad koncertet, valamint Sipos F. Tamás és Kozsó lépnek fel, és természetesen a helyi kulturális egyesületek, civil szervezetek is helyet kapnak. Augusztus 9-11-ig rendezik meg a Várfesztivált, melyre a Kowalsky meg a Vega és a Beatrice lesznek a fő húzónevek, valamint Desh és T. Danny is várja majd a szórakozni vágyókat. 

Mayer István, Villány polgármestere ismertette, hogy a „Ha Péntek, akkor Villány” rendezvénysorozat május 17-én kezdődik a Neotonnal, valamint Rácz Gergővel és Orsovai Renivel, június 14-én a Valmar lesz a nagy fellépő, augusztus 16-án Majka ad majd koncertet a Villányi Rendezvénytéren. A Rozé Fesztiválon, július 12-13-án Manuel, a Wellhello, Lofti Begi, Pápai Joci, BSW és Dj Pepe szórakoztatnak majd esténként. Október 4-6-án pedig a Villányi Vörösbor Fesztivál fő húzónevei: Korda György és Balázs Klári, Follow the Flow, ByeAlex és a koncertek után Dj Pepe szórakoztatja majd a fesztiválozókat.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a világjárvány időszaka és az azt követő évek teljesen átalakították a Harkányba járó vendégek szokásait, illetve a látogatói igényeket. Már a tavalyi évben is az volt a koncepció, hogy minél több rendezvényt vigyenek be a fürdőbe, hiszen a fesztiválozók komplex élményekre vágynak. Július 19-21-ig rendezik meg a Harkányi Fürdőfesztivált, augusztus utolsó hétvégéjén pedig egy Nyárzáró Fesztiválra készülnek, emellett tematikus éjszakai fürdőzésekkel, szabadtéri mozikkal is várják a látogatókat. A nagyon népszerű gasztro-rendezvényeket is megtartják, mint például a tavaszi Gasztrokulturális Fesztivál és az őszi Lecsópárbaj.

A sajtótájékoztatón Hargitai János és Nagy Csaba országgyűlési képviselők is részt vettek, s méltatták a térség, Baranyát meghatározó jelentőségű turisztikai szerepét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!