Útinfó

2024.01.15. 08:40

Hétfő délutántól ismét nagy szükség lesz a téli gumikra

Hétfőn reggel a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata száraz vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. A látási viszonyok szinte mindenütt kielégítőek.

Bama.hu

Fotó: mrs

Estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és - jelentős területi bizonytalanság mellett - akár 2-3 cm tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár az 5 cm-t is meghaladhatja a lehullott hó vastagsága.

Útlezárások Baranyában és környékén 

Az 56-os főúton Várdombnál a 16-os és a 17-es km között, a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. Reggel fél 8-tól délután fél 3-ig többször néhány percre megállíthatják a forgalmat.

Dunaszekcső közelében, a 35-ös km-nél meghibásodott aknafedlap miatt, a Szekszárd felé haladók útszűkületre és sebességkorlátozásra számítsanak.

Az 57-es főúton Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 58-as főúton Pécs térségében, a 8-as és a 12-es km között, közművezetéket kötnek be, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A pécsi szakasz ingyenes maradt 

A személyautóval közlekedőknek, díjkötelessé vált többek között, az M0-s, M4-es, M44-es autóút teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza.

A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya végig, az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza, továbbá az M9-es és az M80-as autóút teljes szakasza maradt ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!