Bama.hu videó

2024.01.29. 14:40

Imádnivaló kisbárányok születtek a minap Vajszlón (videó)

Tucatnyi kisbárány született a napokban Vajszlón.

Mohay Réka

A bájos látványt nyújtó újoncokról Horváth István polgármester rövid videót tett közzé közösségi oldalán, „önkormányzatunk legújabb dolgozói” címmel, amely láthatóan élénk reakciókat váltott ki az internetezőkből, több százan fejezték ki elismerésüket az apróságok láttán. Ezen felbuzdulva mi is meglátogattuk a jövevényeket, akik rövid idő alatt minket is elvarázsoltak.

Mint tapasztaltuk, a vajszlói báránykák elzárt helyen, jó adag széna mellett is kiválóan érzik magukat, ám, ahogy a polgármester is elmondta, legszívesebben a szabadban szeretnek legelészni.

– Az öt és fél hektáros ipari park zöldterületét így környezetbarát módon gondozzuk, és a rengeteg fosszilis energiát emésztő fűnyírás helyett a legeltetéssel tartjuk karban

 – mondta Horváth István.

Az állatok etetőibe nagy, kerek sótömböket is elhelyeztek, amelyet előszeretettel nyalogatnak is a kisebb és nagyobb birkák egyaránt. Ezáltal ugyanis pótolni tudják a szervezetük számára a sót és különböző ásványi anyagokat, a sótömb nyalogatása során ezek fokozatosan, hatékonyan fel tudnak szívódni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!