A jövőbe nézve

2024.01.25. 17:50

Kamarás Péter: Kulturális bázisintézmény lesz a Magyar Folklór Háza

Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője már tavaly ősszel elmondta, hogy amennyiben a jövő évi választásokat követően a Fidesz és a kereszténydemokraták, valamint a velük szövetséges lokálpatrióta civilek kapnak lehetőséget a város vezetésére, közösen létre fogjuk hozni a Magyar Folklór Házát.

Bama.hu

Ez az intézmény, amely otthonául szolgálhat a városban működő valamennyi magyar népzenei és néptánc együttes, a néphagyományokat ápoló szervezetek és a népi mesterségeket gyakorló kulturális csoportok számára, bázisintézménye lesz mindazon szervezeteknek és kulturális közösségeknek, amelyekre alapozni kívánjuk Pécs város brandjének építését.

Éppen ezért a Magyar Folklór Háza elsődleges támasza lesz az Athinay Simon nevét viselő, nemzetközi léptékű pécsi várfesztiválnak is, amelyen keresztül világszerte kívánjuk ismert és népszerű desztinációvá tenni Pécset egy - hazánkban eddig még egyedülálló - középkori kavalkád megszervezésével.

Itt az ideje, hogy Pécs büszke magyar nagyvárosként, az argentin tangó és más nálunk csupán egzotikusnak tekinthető kulturális érték helyett, végre önmaga csodálatos történelmi örökségével lépjen fel a nemzetközi figyelem nagyszínpadjára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!