Bama.hu videó

2024.01.15. 14:40

Lázban tartja az egész országot a jégbe zárt Balaton (videó és képek)

Vasárnap fogtunk magunkat, egy fényképezőgépet, egy kamerát, és autóba pattantunk. Úti célunk nem más volt, mint a Balaton.

Czeczon Emese

Ez most tényleg a valóság?

Fotó: Cz.E.

Talán nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük, hogy a Balaton minden évszakban csodálatos. Igaz, hogy a nyár az élet igazi színtere ott, de a jeges Balaton látványa felejthetetlen emléket nyújt mindenki számára. A közösségi médiát már több napja lázban tartja az a rengeteg fotó és videó, amelyeket az arra kirándulók készítenek.

Jégpáncél fedte be a Balaton egyes részeit
Fotó: Cz.E.
A tél nem kímélte a növényzetet sem 
Fotó: Cz.E.

Több baranyai lakos - akik éppen a nyaralójukban töltötték az elmúlt napokat - jelezte hírportálunk felé, hogy a jégbe zárt Balaton látványát kihagyni óriási hiba lenne. Természetesen, így mi sem maradhattunk le róla. Megállónk Balatonszemes volt. Annak ellenére, hogy nem volt 30 fok, nem lehetett strandolni, nem terjedt a levegőben a frissen készült lángos illata, nagyon sok emberrel lehetett találkozni. Ki a kutyáját sétáltatta, ki éppen a párjával andalgott, és természetesen voltak azok, köztük mi is, akik csak bámultak előre, és ámultak, hogy milyen csodavilág tárult a szemük elé.

Törülközők helyett jég terült el a balatonszemesi strandon
Fotó: Cz.E.
A Balaton télen is csodálatos látványt nyújt
Fotó: Cz.E.
Mintha egy teljesen más világba csöppentünk volna bele
Fotó: Cz.E.

Talán a sors iróniája, de mellettünk éppen egy pécsi család fotózkodott. Elmondásuk szerint ők is az internet hatására indultak útnak, és egyáltalán nem bánták meg, hogy megtették. Talán csak azt sajnálták, hogy nem élnek ott, hiszen erre a látványra ébredni mindennap az egyik legjobb dolog lehet az életben.

Hogy ne csak áradozzunk arról, amit láttunk, készítettünk néhány vágóképet is. Szavak helyett beszéljen ez a videó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!