Javítják az útpadkát

2024.01.28. 08:40

Már csak néhány napot használhatók a tavalyi autópálya matricák

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmitry Kalinovsky

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata Somogy, Baranya és Komárom-Esztergom vármegye jelentős részén, illetve Nagykanizsa, Székesfehérvár, Gyöngyös, illetve Kisújszállás térségében sónedves, máshol száraz.

A látási viszonyok mindenhol jók. Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás.

A 6-os főúton, Pécs és Szentlőrinc között a 210-es km-nél az út menti padkán dolgoznak. A munkaterület mellett útszűkület lesz érvényben és a sebességet is 40-re kell csökkenteni.

Az 56-os főúton, Dunaszekcső közelében, a 35-ös km-nél meghibásodott aknafedlap miatt, félpályás lezárást vezettek be.

 Az 57-es főúton, Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 58-as főúton,

- Pécs térségében, a 8-as és a 12-es km között, közművezetéket kötnek be, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

-Harkány közelében a 26-os km-nél a vasúti átjáróban karbantartási munka folyik, emiatt félpályás lezárásra számítsanak. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Fontos tudnivaló, hogy a tavalyi évre váltott autópálya jogosultságok már csak néhány napig, január 31-én éjfélig érvényesek.

A személyautóval közlekedők számára díjkötelessé vált többek között, az M0-s autóút teljes szakasza, az M4-es, és az M44-es autóút, az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza.

A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza, továbbá az M9-es és az M80-as autóút maradt ingyenes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!