Pályázhatnak

2024.01.31. 12:00

Már készülnek a fesztiválra: a fény mesterét keresik

Az elmúlt években százezres tömegek csodálták meg a különböző fényalkotásokat a Zsolnay Fényfesztiválon.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Az ország első és egyetlen fényfesztiválján idén - immár 8. alkalommal - július 4-7. között borulnak fényárba Pécs utcái és ikonikus épületei. A szervezők és társszervezők már most készülnek az idei rendezvényre, s kapcsolódó programokat, felhívásokat is közzétesznek.

Idén első alkalommal együttműködő partneri megállapodást kötött A Fény Mestere és a Zsolnay Fényfesztivál, melynek célja a hazai fényművészeti törekvések támogatása. A Fény Mestere – Master of Light világítástervezési Nívódíjat 6. alkalommal hirdették meg. A szakmai zsűri március 15-ig már két kategóriában várja a pályázatokat: az épített tér és a fény/világítás értéknövelő kapcsolódását bemutató pályaműveket az építészeti világítás kategóriában, a művészeti értéket is felmutató, élményt teremtő fény-megoldásokat a fényművészet kategóriában várják. 

A kiírás szerint olyan alkotásokat várnak, amelyek megvalósulása 2022. január 1. és 2023. december 31. közé esett, maximum 3 pályaművet tölthet fel egy pályázó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!