Lámpatestet szereltek fel

2024.01.02. 18:30

Megoldódott a közvilágítás kérdése Kővágószőlősön

Nemrégiben értékesítésre került nyolc darab építési telek Kővágószőlősön. Az építkezések folyamatosan zajlanak, ami eredményezte, hogy pár család már be is költözhetett új otthonába.

Dóri-Czine Vanessza

Fotó: Cz.V.

- Az Önkormányzat két lakossági megkeresést is kapott közvilágítás kapcsán 

- mondta el megkeresésünkre Dr. Szurdi Bálint a Pellérdi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője.

Egyrészt az Arany János utca végéből, mely szakaszon az elmúlt évben 8 db önkormányzati tulajdonú építési telek került értékesítésre. Több lakóház már felépült, beköltöztek az új tulajdonosok, így esedékessé vált a közvilágítás bővítése. Itt 3 db lámpatest került felszerelésre a szolgáltató részéről az önkormányzat saját költségvetése terhére. Terveink szerint a jövő évben az útburkolat kialakítása is megtörténik ezen a szakaszon.

A másik szakasz a Jókai utca folytatásában zártkerti ingatlanokat érint, azonban itt is többen élnek életvitel szerűen, ezért ezen a részen is felszerelésre került 3 lámpatest.

Az önkormányzat kötelező feladata a belterületen a közvilágítás biztosítása, azonban Kővágószőlősön a helyi adottságok olyanok, hogy a zártkerti, külterületi részeken is sokan laknak, így az önkormányzat a lehetőségeihez mérten igyekszik az ő részükre is biztosítani a közszolgáltatások minél nagyobb részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!