Közel ezer méter

2024.01.11. 18:50

Megvalósult Orfű csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztés második. üteme

infrastruktúra-fejlesztések című felhívás keretében elkészült Orfű település csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának második üteme. A „Orfű csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése II. ütem” elnevezésű projekt megvalósítására 94,87 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Orfű Községi Önkormányzat. A projekt a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel közösen került megvalósításra.

Bama.hu

A projekt átfogó célja Mecseknádasd település éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásának elősegítése, a csapadékvíz okozta károk kockázatának megelőzése és a kockázatkezelés előmozdítása.

A  projektben 94,87 millió forint európai uniós támogatás segítségével 986 méter csapadékvíz elvezető rendszer újult meg.

A projekt keretében csapadékvíz elvezető infrastruktúra fejlesztés valósult meg, annak érdekében, hogy Orfű belterületéről a csapadékvíz elvezetés minél biztonságosabban történhessen meg. A vízelvezető árkok korszerűsítése, és a csatornák kiépítése megelőzi, illetve csökkenti a magán- és közvagyont egyaránt fenyegető vízkárokat.

A projekt megvalósulása az élet- és vagyonbiztonságot, és elsősorban az épített környezet védelmét szolgálja. A megvalósult műszaki megoldások biztonságosan elvezetik a településre hulló és összegyűlő csapadékvizeket.

A projekt lakossági szemléletformálási akció megvalósításával zárult, melynek keretében környezettudatos és fenntartható csapadékvíz gazdálkodás köztudatba való átültetése történt meg.

A kivitelezési munkálatok 2023 szeptember 01-én kezdődtek el, a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2023. december 21-én került sor.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!