Meghajtják

2024.01.11. 20:15

Pécs-Vasas lakott részein is rendszeres vendég a vaddisznó

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció!

Fotó: Vladislav_F

Január 13-án, szombaton hajtást rendez a Hosszúhetény Környéki Földtulajdonosok Vadásztársasága Meszes-Szabolcsfalu-Somogy-Vasas-Hird településrészeken, a vaddisznó állomány csökkentése érdekében. A Szövetkezet utca és környékéről több jelzés érkezett tavalyi év során a lakosságtól a megnövekedett vaddisznóállomány kapcsán. Emiatt a vadkárok, valamint a lakók félelemérzete is megnövekedett.

Berényi Zoltán önkormányzati képviselő levélben is jelezte a város jegyzője felé, hogy a vaddisznók a Pécs-Vasas településrész lakott részein is rendszeresen megjelennek. A vad jelenléte az ott élőkben félelmet kelt, a szokványos kerítések nem nyújtanak ellene védelmet, azokat megrongálva a kertekbe bejut és jelentős károkat okoz. Mindezek miatt az elszaporodott, lakókörnyezetben megjelenő vaddisznók elleni védőintézkedések megtételére kérte a hivatalt. A bejelentést a polgármesteri hivatal a Baranya Vármegyei Kormányhivatalnak továbbította, amely határozatban kötelezte az érintett vadásztársaságot, hogy Meszes-Szabolcsfalu-Somogy-Vasas-Hird területeken külterületi részein intenzívebb vadászattal, belterületi részeken pedig vadbefogó csapdákkal, rendőrségi engedéllyel belterületi elejtéssel csökkentse a vadállományt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!