Szentmise

2024.01.29. 16:20

Ropoli Tibor egykori apát plébánosra emlékeztek Bicsérden

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: KISS ANNAMARIE

Ropoli Tibor, egykori apát plébánosról emlékeztek meg január 28-án Bicsérden a  9.30-as, Dohány Zoltán bicsérdi plébános által bemutatott szentmise keretében. Ropoli Tibor 1996 nyarán hunyt el. Az emlékezés kapcsán Vér József polgármester nyílt levelet is közzétett a lakosság számára.

– Bicsérd, Boda, Zók, Aranyosgadány települések apát plébánosaként munkájával, emberekkel kialakított kapcsolatával, közösségépítésével maradandót alkotott. Bicsérd plébániai vezetőinek sorában 16. plébános volt 1969-1996 között. Emberségével, szeretetével, egyszerűségével, nagy tudásával a bicsérdiek szívében az első helyre került. Polgármesterként kötelességem megemlíteni, hogy 1990-1994 között az első szabadon választott önkormányzati időszakban kimagasló, legtöbb szavazati számmal Bicsérd Község Önkormányzati Képviselőjének választották a bicsérdi polgárok. A templomunkból a prédikációi során is segítette településünk önkormányzati munkáját. Mindenki, minden korosztály számíthatott rá, hiszen segítőkészségével, szociális érzékenységével, bele tudta élni magát „világi életünk" tengernyi bajába. Szeretettel, hálás szívvel emlékezem rá

 – fogalmazott Vér József.

– Dohány Zoltán atya már az előző időszakban megemlékezett Dr. Pandur Józsefről és Soltra Elemér tanár urakról is. Mindketten a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep tagjai voltak. Fontos az Atya azon törekvése, hogy megemlékezések során beszélünk jeles személyiségeinkről, és így ők valamennyien tovább élnek gondolatainkban, emlékeinkben, szívünkben. Hálás köszönet érte!

 – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!