Ára van már a kézmosásnak is

2024.01.24. 16:33

Sokak szerint nincs létjogosultsága egy ekkora bevásárlóközpontban a fizetős mosdónak

Több olvasói jelzés is érkezett szerkesztőségünkhöz azzal kapcsolatban, hogy a pécsi Árkád bevásárlóközpontban fizetni kell a mosdóhasználatért.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Koncz György

Ezt azért is nem tartják jogosnak, mert máshol – például a Pécs Plázában is – ingyenesen használhatják a vásárlók a mellékhelyiséget. Mint panaszosunk felvetette: ha például valaki az Árkádban a vásárlások után kezet szeretne mosni étkezés előtt, annak is fizetnie kell.

És mint egy másik olvasónk írja, egyébként is irreális, hogy a több tízezer forintnyi költés, vásárlás után még a mosdóhasználatért is pénzt kér az üzemeltető. A gyerekeket sem kísérheti be a szülő, csak ha ő is fizet. A személyzet modorára, és az automata fizetési rendszerre is többen tettek panaszt.

Az Árkád Pécs Google értékelése egyébként tele van hasonló véleményekkel. 

Valaki például azt írja:

 A mosdó fizetési rendszere kritikán aluli. Gyakorlatilag képtelenség bejutni. Ezt a benzinkutak szerte az országban már sokkal kulturáltabb módon megoldották. Abba már bele se megyek, hogy mennyire van létjogosultsága egy ekkora bevásárlóközpontban a fizetős mosdónak. 

Egy másik értékelő két hete azt írta: 

Ha 10, és 20 forintos érme van csak nálad, akkor sajnos nem tudsz WC-re menni. Hiába mész be bármelyik üzletbe váltani, sehol nem tudsz aprót be váltani. Viszont ki van írva, hogy ha valami problémád van, fordulj a személyzethez. Nos a személyzet....Egy idős nő, aki olyan modortalanul beszél mindenkivel, hogy azt le sem lehet írni...

Az Árkád megítélése már csak azért sem mindegy, mert a turisták – szezonban – is legtöbbször megfordulnak a bevásárlóközpontban a pécsi látogatásuk alkalmával. Az üzletek számával, és azok választékával jellemzően elégedettek a vásárlók, de az, hogy a mosdóért külön fizetni kell, és a vélemények szerint nem is működik kielégítően a szolgáltatás, az a városnéző-bevásárlótúrákra is rányomhatja a bélyegét.

A jelzésekkel kapcsolatban e-mailben kerestük az Árkád Pécs bevásárlóközpontot, hogy foglalkoznak-e a panaszokkal, illetve hogy mi az üzemeltető álláspontja a kritikákra, de egyelőre még nem érkezett válasz a kérdéseinkre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!