Előre tekintenek

2024.01.06. 11:00

Támogatás: a villámárvíz ellen is adnak tanácsot Szászváron

Wald Kata

A Völgységi-patak adta lehetőségek kiaknázására pályázati támogatást nyert Szászvár, Magyaregregy, Kárász, Vékény, és Máza: a települések Life Logos 4 Waters projekt keretében benyújtott konzorciumi pályázatát a szakmai bírálóbizottság támogatásra méltónak ítélte – adta hírül internetes közösségi oldalán Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. A cél, hogy a patak kínálta vízhasznosítási, vízvédelmi, környezetvédelmi, esetlegesen turisztikai lehetőségeket feltérképezzék. 

A pályázat nyertesei az Integrált Támogató Tanács szakértői által, a felvetett problémára megoldásként elkészített szakmai koncepciót, tanulmányt megkapják – így például a villámárvizek okozta gondok megelőzéséhez is vélhetően kapnak tanácsot –, illetve a szakmai támogatás mellett részt vehetnek a projekt keretén belül megvalósuló rendezvényeken is, klíma­workshopokon és tréningeken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!