Indulhat a fejlesztés

2024.01.10. 17:50

Új csoportszobával bővül a bölcsőde Komlón

Wald Kata

Elkészültek a bölcsőde bővítésének a tervei, és év végére az építkezés is befejeződik.  Mint Polics József, Komló polgármestere érdeklődésünkre elmondta, az intézményt fenntartó Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás tavaly év elején nyújtott be pályázatot a beruházásra, ami ősszel pozitív elbírálásban részesült.

- Az elnyert 175 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a Függetlenség utcában működő bölcsőde, a meglévő épülethez való hozzáépítéssel egy 14 fő befogadására alkalmas csoportszobával bővül.  A kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás a napokban indul

 - közölte a polgármester.

A jelenleg 68 férőhelyes komlói bölcsőde maximálisan kihasznált, sokaknak már csak a várólistán jut hely. Az utóbbi években egyre több szülő jelezte, hogy gyermekük óvodáskora előtt szeretnének visszatérni a munka világába. Erre az igényre reagálva döntött úgy a fenntartó társulás, hogy a bővítést támogató pályázati forrásra benyújtják az igényt.

A csoportszoba kialakítása mellett, a férőhelyek számának növekedése következtében szükségessé váló kiszolgálóhelyiségek kialakítása is része a 175 millió forintos beruházásnak. A kivitelezés várhatóan a tavasszal veszi kezdetét.

Polics József kiemelte, az építkezés a bölcsődei ellátás zavartalanságát nem befolyásolja - azokat a munkálatokat, amelyek a meglévő épületrészt érintik, a nyári szünetre időzítik, így a korábbi években megszokottak szerint tudják fogadni a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!