Útinfó

2024.01.07. 08:40

Vasárnap csúszóssá válhat a helyzet a baranyai utakon

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata szinte mindenhol vizes, helyenként nedves volt vasárnap reggel. A közeledő hidegfront a nap folyamán ónos esőt és havazást is hozhat térségünkbe, így fokozott figyelemre van szükség az utakon.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

Útlezárások Baranyában 

Az 56-os főúton Dunaszekcső közelében, a 35-ös km-nél meghibásodott aknafedlap miatt, csak a fél útpálya járható.

Az 57-es főúton Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak. 

Ónos esőre és havazásra figyelmeztetnek! 

Napközben a Dunántúl több pontján is előfordulhat átmeneti ónos eső (a havas esőbe, havazásba váltás előtt), amely néhol intenzívebb is lehet. Estétől az északkeleti országrészben is megjelenhet gyenge ónos csapadék. Mennyisége jellemzően néhány tized mm-nek ígérkezik, de elsősorban a Bakonyban akár az 1 mm-t is meghaladhatja.

A nap folyamán nyugat, északnyugat felől terjeszkedve a Dunántúlon az esőt (illetve az átmeneti ónos esőt) egyre nagyobb területen váltja fel gyengülő havazás. A késő esti órákban helyenként a Duna-Tisza közén is előfordulhat kisebb havazás. A ma éjfélig lehulló hó mennyisége várhatóan dél, délnyugat felé haladva növekszik, vastagsága vasárnap éjfélig jellemzően lepel-3 cm között valószínű, de délnyugaton helyenként a 3-5 cm-t is elérheti. (A viharossá fokozódó szél néhol hordhatja a havat.) A korábban lehullott csapadék is fokozatosan lefagy.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!