Állandó megújulásban

2024.02.09. 16:40

A házasság erejének példáit mutatják meg a résztvevő pároknak

A házasság és a család értékeit, fontosságát szeretné hangsúlyozni a Házasság hete programsorozat. Az idei rendezvény február 11-18-ig tart, vármegyénkben is készülnek kapcsolódó eseményekkel.

Tóth Viktória

Idén immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Baranya vármegyében is több közösség készül programokkal. Szigetváron már február 9-én elkezdődtek a Házasság hete programjai, a Tinódi Iskola ebédlőjében a Szigetvári Házas Hétvége közösségének batyus bálját tartották. Február 11-én délután fél 5-kor a Preferenciáink változásai a párkapcsolatban című előadást lehet megnézni a Tinódi Iskolában, dr. Csete Sándor és Varga Nikolett előadásában. Szintén február 11-én este 6-kor szentmisét tartanak a szigetvári a Szt. Rókus-templomban, egyben a jegyesek, házaspárok megáldása is megtörténik. Február 12-én este 6-kor Szerelem Vacsora lesz a szigetvári HH-s közösség szervezésében a Szigetvári Plébánián. Február 17-én délután fél 2-kor kezdődően közösen bejárják a Házaspárok Útját Püspökszentlászlón. A záróesemény pedig február 18-án, 18 órai kezdettel szentmise lesz a Szt. Rókus-templomban.

A programok az ország minden pontjáról folyamatosan érkeznek a hazassaghete.hu oldalra.

Pécsen is várják a párokat

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület közreműködésével rendezik meg a XXI. Házasság Világnapja eseményt a Püspöki Magtár Látogatóközpontban február 10-én 14 órától. Az ünnepségen részt vesz és köszönti a résztvevőket Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke is.

A Pécsi Baptista Gyülekezet pedig Házasünnepre invitálja az érdeklődőket. Családgondozó lelkipásztor és felesége által tartott workshop lesz február 16-án, délután fél 6-tól a Pécs, Bokor utca 52. szám alatt. Prekopa István és felesége Erna több éve rendszeresen tartanak workshopokat a mostani témában (Változzunk együtt!) melyen minden érdeklődő házaspárt szívesen látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!