Bama.hu videó

2024.02.14. 14:24

Átadták a Misina Tetőpontot - szombattól a nagyközönségé a létesítmény (videó és galéria)

Átadták szerdán a 465 millió forintos TOP-, azaz magyar állami és európai uniós forrás felhasználásával megvalósított Misina Tetőpont – hivatalos nevén – Családi és Mozgásteret szerdán a pécsi TV-torony szomszédságában. A nagyközönség a szombaton megrendezésre kerülő családi napon veheti birtokba a létesítményt.

Balikó Gergely

Mint korábban beszámoltunk róla, az uniós finanszírozási ciklus év végi elszámolása előtt, szinte az utolsó pillanatban – 2023. december 13-án - tartotta meg a pécsi önkormányzat azt a projektzáró eseményt, amely a Misina TetőPont Családi és Mozgástér fejlesztését zárta le.

A kivitelezési munkálatok 2023 márciusának végén indultak meg, a volt Misina Étterem épület felújításának eredményeként egy többfunkciós központot alakítottak ki, amely négy szinten kínál szolgáltatásokat. Gyermekek számára játszóteret is kialakítottak, a felnőtteknek közterületi fitneszeszközöket telepítettek.

A létesítmény szerdai bejárásán mutatták be az újdonságok között a projekt megvalósítói által érdekes neologizmussal elnevezett „lombkoronastéget” és egy divatos kifejezéssel skybarnak keresztelt tetőteraszt is. Előbbi az épületből kiindulva több tíz méteren keresztül nyúlik déli irányba, mintegy 6-8 méterrel a talajszint felett. Közvetlenül alatta „felnőtt játszótéri” kellékek találhatóak.

Gyergyák János, a kivitelező AU.ROOM Építész Műhely Kft. ügyvezetője, az épület tervezője az eseményen újságíróknak elmondta, hogy az egykori Misina Étteremből kialakított létesítmény belső terei 200-300 fő befogadására alkalmas, a külső tér pedig akár 400-500 kikapcsolódását is képes biztosítani egyszerre.

A megnyitón mondott köszöntőjében Péterffy Attila egy ikonikus helyszínen megvalósult ikonikus fejlesztésként aposztrofálta a létesítmény megújítását, amelyet valódi pécsiségnek is nevezett. A polgármester az esemény protokoll részének lezárásaként átadta az épület kulcsát Jedlicska Zsófiának, a Pécsi Létesítményüzemeltető Kft. ügyvezetőkének.

A bama.hu információi szerint a beruházás finanszírozásával kapcsolatban a baloldali vezetésű pécsi önkormányzat célja, hogy annak költségét teljes egészében a TOP-program, azaz a vármegyei fejlesztési forrás terhére tudja elszámolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!