Az internet veszélyeiről volt szó a tanórán

2024.02.17. 12:30

Ön tudja, hogy mi az a netes bántalmazás?

Rajnai-Zsíros Krisztina

Február 6-án volt a biztonságos internet napja, így ehhez a dátumhoz kapcsolódóan – illetve ahhoz kötődően, hogy február 4-én lett 20 éves lett a Facebook – a Mindszentgodisai Általános Iskola nyolcadikos diákjai az elmúlt héten a nyelvtanórán az internet veszélyeiről beszélgettek. Emellett a cyberbullyingról és az internetes zsarolásról néztek meg kisfilmeket. 

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával 2020-ban közös kampányt indított, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az online bántalmazás problémájára, és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető. A cyberbullying, vagyis netes bántalmazás világszerte komoly veszélyforrás: emberi tragédiához vezethet. Az Europol által készített rövidfilm pedig a tudatos internethasználatot hivatott erősíteni. A rendhagyó órán a fiatalok hasznos ismereteket szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!