Bárki szavazhat

2024.02.27. 14:40

Baranyában dolgozó orvosok is esélyesek a díjra

A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány idén is meghirdette a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Ezt munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretnék adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

Tóth Viktória

Szavazni a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon lehet március 19-ig, 1 e-mail címről 1 szavazatot lehet leadni. Baranya vármegyében dolgozó orvosokra is lehet voksolni, tavaly például a Délnyugat-Magyarországi régió díját dr. Szabó András pécsi belgyógyász, háziorvos kapta.

Friendly,Medic,Service,People,Or,Asia,Male,Help,Talk,Discuss, orvosok
Orvosok részére országosan 7 közönségdíjat és 2 különdíjat adnak át. A kép illusztráció.
Fotó: Chay_Tee

A jelölt orvosok részére országosan 7 közönségdíjat és 2 különdíjat adnak át. A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja. Az Életmű díjat pedig olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Így állnak a baranyai orvosok

Cikkünk elkészítésekor a Délnyugat-Magyarországi régió jelöltjei között (melybe Zala, Somogy, Tolna, Baranya vármegyék tartoznak bele) dr. Ivánfi Ferenc barcsi gyermekorvos áll az első helyen, ám őt követi dr. Papp Gábor szigetvári gyermekorvos, a harmadik dr. Gyánó Barna Béla kaposvári gyermekorvos. Az első 10 között még további baranyai jelöltek is vannak, például dr. Harmat Zoltán radiológus, klinikai főorvos Pécsről, illetve dr. Pál Attila siklósi háziorvos és dr. Mánfai Iván abaligeti háziorvos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!