Bama.hu videó

2024.02.21. 12:30

Szinte a kezünkből ettek a pécsi állatkert oroszlánjai (videó)

Ön tudta, hogy egy vadállat is ugyanúgy tanítható, mint egy háziállat? Mondhatjuk neki, hogy ül, fekszik, vagy akár mancs, és ő ügyesen teljesíti a kért parancsot. A még elképesztőbb az benne, hogy mindezt a pécsi állatkert lakói is meg tudják csinálni.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer László

– Az oroszlánok etetésénél nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen ezek a ragadozó macskák könnyen sérüléseket tudnak okozni - tájékoztatta lapunkat Varga Tamás, a Pécs ZOO gyűjtemény-és nevelési vezetője. - A látogatók látványetetés során azt tapasztalják, hogy csörlővel csempésszük be az állatok kifutójába az ennivalót, azonban egy tréning teljesen eltér ettől a folyamattól.

Mint megtudtuk, különböző feladatokat kapnak a gondozóktól ezek a nagy macskák, amelyeket meg kell oldaniuk. Pozitív megerősítés révén pedig finom falattal jutalmazzák őket, ott jártunkkor például friss csirkehúst kaptak elismerésül. Fontos kiemelni, hogy mindezt folyamatosan gyakoroltatni kell velük, hogy ne zökkenjenek ki ebből a ritmusból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!