Önzetlenség

2024.02.18. 08:00

Vérüket adják, hogy segítsenek, Baranyában több helyen is megtehetik

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Központ, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös, országos szervezésében immár tizedik alkalommal kerül sor Baranya vármegyében is a Civil Véradásra, 2024. február 19. és február 23. között - 13 helyszínen és időpontban.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

Kiemelt társadalmi ügyünk, hogy a közös felelősségvállalás jegyében minél több ember csatlakozzon a véradók értékközösségéhez. A célunk, hogy megyénk lakosságának figyelmét felhívjuk erre a nemes ügyre, és ismét megmutassuk a civil közösségek erejét. Kiemelten fontos, hogy minél több egészséges ember adjon vért, és hogy a fiatalokat is be tudjuk vonni a véradásba. Arra kérünk minden segíteni vágyót, megyénk civil vezetőit és önkénteseit, hogy biztassák embertársainkat, és vegyenek részt akciónkban!

Mindenki, aki csatlakozik kezdeményezésünkhöz és ellátogat valamelyik résztvevő véradó helyszínre, és jelzi, hogy a civil véradásra érkezett, egy virslis bagettet és tollat kap ajándékba.

A helyszínek és az időpontok ide kattintva érhetőek el.

Ne feledje, hogy a véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges! Adj vért, és ments meg három életet! A X. Civil Véradás védnökei: Fővédnök: Herczegh Anita, Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért elnöke Védnök: Dr. Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár Szalay–Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Baranya vármegyei védnök: Polics József Komló polgármestere,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!