Az örökség nyomában

2024.03.11. 08:00

A busók is beköltöztek a várkastélyba

Wald Kata

Fotó: Fincza Zsuzsa

A szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén és az UNESCO listáján szereplő örökségekről készült művészi fotósorozatból nyílt kiállítás a szászvári Várkastélyban március 7-én - a Skanzen Szellemi kulturális örökség Magyarországon című fotókiállítás része a  Szabadtéri Néprajzi Múzeum fél éven át tartó országjáró eseménysorozatának, amelynek során 79 helyszínen kiállítással, illetve különböző szakmai és közösségi találkozókkal várják az érdeklődőket.  

- A Skanzen Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága megbízásából Farkas-Mohi Balázs által készített művészi fotográfiák bepillantást engednek közösségeink életébe, a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő színes hagyományok világába: a mohácsi busójárástól kezdve a solymászaton át a magyar cirkuszhagyományig

 - a Szabadtéri Néprajzi Múzeum közleménye szerint. - Az egyes településeken bemutatott fotográfiákon a látogatók nemcsak az élő kézműves, gasztronómiai és előadóművészeti szokásokat ismerhetik meg, hanem az adott régióban működő, hagyományukat ápoló örökségközösségeket is - emeli ki a közlemény. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!