Mindenkit vár a döntő

2024.03.14. 17:30

A Mozdulj VZsuzsival örömtánccsoport páros és körtáncokkal lepte meg a közönséget

A Hontravel Kft. 2024-ben tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendezvény sorozatát, melyet ezúttal Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál néven hirdettek meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A versenyen természetesen idén is voltak baranyai indulók, a regionális elődöntőt a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Házban tartották március 8-án, ahol 32 produkciót értékelt a zsűri. A szervező elmondta, az elődöntőben jellemzően a színpadképességet vizsgálták, s a baranyai versenyzők közül mindegyik produkció magasan megfelelt az elvárásoknak, így a döntőre mindannyian meghívást kaptak. A döntőt május végén, június elején Siófokon rendezik meg. 

A Mozdulj VZsuzsival örömtánccsoport Vaszari Jánosné vezetésével lenyűgöző teljesítményt nyújtott, a produkcióban szentlőrinci, szabadszentkirályi és pécsi táncosok összefogásával igazi táncművészeti kavalkádot mutattak be. A csoport meghódította a nézők szívét, hiszen spanyol, francia és olasz dallamokra épített páros és körtáncokkal lepte meg a közönséget. Kreatív és lendületes koreográfiájukkal, valamint páratlanul összehangolt mozdulataikkal kiemelkedtek a versenytársak közül. Céljuk, hogy a döntőben bemutathassák tehetségüket és elvarázsolják a nagyközönséget. Az elkötelezett táncosok és az összetartó csoport a siker titkát az egyesült erőben, a sokszínű koreográfiában és a szenvedélyes fellépésben látja. Mint elmondták, bebizonyítják azt is, hogy a tánc nem ismer határokat, és minden korosztályban képes örömet szerezni. 

Összevonták a két nagy rendezvényt

Az idei programsorozatra a szervezők meghívták azokat a fiatalabb korcsoportba tartozó fellépőket, csoportokat is, akik a rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerülő Népek Tánca-Népek Zenéje fesztivál fellépői lehetnek. A Hontravel Kft. vezetőségének döntése alapján így összevonták a cég két nagy rendezvénysorozatát, az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tudot és a Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivált. S bár a résztvevők minden korosztályt képviselnek, a szakmai zsűri értékeléskor figyelembe veszi  az életkori sajátosságokat és ez alapján minősíti a fellépőket, csoportokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!