Bama.hu videó

2024.03.13. 09:45

A pécsiek kedvenc medvéje még integetni is tud (videó)

Nikoláj, a PécsZoo tizennégy éves barna medvéje éppen a délelőtti szundiját töltötte, amikor friss csemege érkezett hozzá.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer László

Meglepődve tapasztaltuk, hogy az egyik kedvenc nassolni valóját, a földimogyorót nem egybe nyelte le, hanem ahogyan az emberek, szépen megtörte, és csak a belét falatozta. De ami még nagyobb ámulásra adott okot, az az, hogy integetett is nekünk a pécsiek kedvenc medvéje.

– Sokszor mondták nekünk, hogy Nikoláj betegnek néz ki, nem érzi jól magát

 – mesélte Varga Tamás, a PécsZoo gyűjtemény-és nevelési vezetője. – Az állatkertekben nagyon gyakori, hogy az itt lakók kényszermozgást hajtanak végre, ez akkor alakul ki, ha egy ingerszegény körülmények között él az állat. Nikoláj is sajnos egy ilyen ingerszegény környezetből érkezett Pécsre 2016-ban. Emiatt is lett kialakítva egy gazdagított környezet Nikoláj kifutójában, illetve folyamatosan tréningezünk vele, hogy az energiáit lekösse, gondolkodjon, természetesen jutalomért cserébe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!