Tanulás és művelődés

2024.03.15. 15:00

Az iskolai sportcsarnokot is fejleszthetik a pályázati támogatásból

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az elmúlt hónap pályázati sikerekben gazdag időszak volt a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában. Az iskola alapítványa, a „Fogjunk össze! Gyermekekkel a Gyermekekért Alapítvány” a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) egyik felhívására beadott pályázatával 400 ezer forintot nyert el. Az összegből a tanulók tanulási, művelődési lehetőségeit szeretnék bővíteni, emellett a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló, közösségformáló és az egészséges életmódra nevelő programokat kínálnak majd.

Pozitív elbírálásban részesült az egyedi támogatási kérelmük is a NEA-nál, melynek köszönhetően hétmillió forint áll rendelkezésre a Kanizsai-sportcsarnok eszközfejlesztésére. A csarnok lelátórendszerét újragondolva mobil tribünöket szerelnek fel, amelyeknek köszönhetően egyrészt újra le tudják ültetni vendégeket az iskola különböző rendezvényein, másrészt az eszköz mobilitása egyszerűbbé teszi a csarnok többfunkciós használatát. 

Ezen kívül egymillió forint támogatást nyertek a „DDC Zöld Megoldás” pályázatán a „Nem kertelünk! Kertészkedünk” projektjükkel. Ennek keretében iskolakertet hoznak létre, ezzel lehetőséget adva a gyerekeknek arra, hogy megismerkedjenek a növénytermesztéssel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!