Település, utca, házszám

2024.03.25. 15:00

Emlékülést szerveznek Baranya megye földrajzi neveit összefoglaló alkotásból

Bama.hu

A Baranya megye földrajzi nevei című adattár megjelenésének 40. évfordulója alkalmából szerveznek kedden emlékülést a Tudásközpontban.
A mű egy fontos adattárként funkcionál, a megye összes településének utcaneveit, dűlőneveit, fontosabb épületeinek, határjeleinek elnevezéseit és azok magyarázatát tartalmazza, 1982 óta a Baranya megyével foglalkozó szakembereknek megkerülhetetlen alapműve lett.

A négy évtizedes jubileum alkalmából a Csorba Győző Könyvtár és szakmai partnere, a Baranya Honismereti Egyesület által szervezett emlékülésen részt vesznek a helynévkutatás mai művelői, de a kötet előmunkálataiban, szerkesztésében és közreadásában részt vevő kutatók is.

A három szekcióban elhangzó 11 előadás országos tudománytörténeti kontextusba helyezi a művet, bemutatja a legfontosabb hozadékait a magyar, a német és a horvát nyelvtudomány számára, valamint társadalom- és művelődéstörténeti esettanulmányokkal igazolja elévülhetetlen jelentőségét.

A rendezvény díjmentesen látogatható, a további információk elérhetőek a Csorba Győző Könyvtár honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!