Röpködnek az ezresek

2024.03.05. 17:47

Itt a bejelentés: érmére kerülnek Pécs és Baranya nevezetességei

A Magyar Nemzeti Bank a magyar vármegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató emlékérme-sorozat második elemeként „Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel 20 000 Ft névértékű ezüst és 3 000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki 2024. március 5-én - jelentette be a jegybank. Az érméket Kereszthury Gábor iparművész tervezte.

Bama.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) „Baranya vármegye, Pécs” megnevezéssel 20 000 Ft névértékű ezüst és 3 000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a 2022-ben indult magyar vármegyéket és vármegyeszékhelyeket bemutató sorozat második elemeként - áll az MNB sajtóközleményében. A sorozat tematikai koncepcióját megtartva, az emlékérmék előlapja a vármegyeszékhelyet, hátoldala a vármegyét reprezentálja. Ezt követve az előoldalon Pécs épített örökségének kiemelkedő elemei, kulturális értékei, míg a hátoldalon Baranya vármegye természeti kincsei jelennek meg.

Az emlékérmék elsődleges szerepe a figyelemfelhívás, a készpénzforgalomban nem játszanak szerepet. Az ezüst és a színesfém emlékérmék érmeképei megegyeznek, mindössze az értékjelzésükben térnek el.

Az emlékérmék a rendelkezésre álló készlet függvényében a kibocsátást követő három hónapig, a színesfém változat pedig egy évig névértéken vásárolható meg 2024. március 5-től az érméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában (V. ker. Budapest, Báthory u. 7.) és webáruházában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!