Évindító telepítés

2024.03.09. 16:20

„Mega aranyhalak” is kerültek a pontyok mellett a Pécs-tóba

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége (HEBMESZ) a horgászati szezon indításaként haltelepítést végzett a napokban: a Pécsi tóba 1500 kg ponty került kihelyezésre.

Bama.hu

Forrás: HEBMESZ

A részletekről közölték, hogy a halak egyedenként 2,2-2,6 kilogramm átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes és tükrös fajták, illetve néhány koi is belekerült a telepített haltételbe.

A HEBMESZ emlékeztetett rá, hogy a koi pontyot fogást követően azonnal vissza kell helyezni a tóba. A kihelyezés a „Laterum” alatti részen történt. A szövetség egyúttal arra is felhívta minden horgász figyelmét, hogy a tavon ívási tilalmi idő van csukára március 28-ig, süllőre, sügérre és balinra pedig április 30-ig.

A HEBMESZ több mint kétezer hektár vízfelületet hasznosít a vármegyében. A Szövetséghez tartozik többek közt a Dráva-, és a Duna baranyai szakasza számos kisebb-nagyobb mellékággal együtt, továbbá a Kovácsszénájait-tó, és a nemcsak a horgászok által kedvelt 79 hektáros Pécsi-tó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!