Bama.hu videó

2024.03.02. 20:33

Cukiság riadó! Így etettük a Mini Zoo állatkáit Komlón (galéria és videó)

A jó idő térnyerésével egyre nagyobb kedvünk támadhat természetközeli élményeket szerezni. Pénteken el is látogattunk a komlói Mini Zoo-ba, hogy megnézzük, hogy vannak az ott élő állatok. Faragó Endrével, az állatkert vezetőjével körbejártuk a különböző állatok élőhelyeit, némelyekkel közelebbről is megismerkedtünk.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

A Mini Zoo-ban elidőztünk az örökké éhes, ám annál bájosabb nyuszik és tengerimalacok között, majd különböző csemegékkel kínáltuk a tálat megrohamozó szurikátákat. Összebarátkoztunk a vidrákkal és egy kedves bengáli macskával, de az aranyfácánoknál és az alpakáknál is tiszteletünket tettük.

mini, zoo, komló
A Mini Zoo Komló állataival nem lehet betelni.
Fotó: Laufer L.

A péntek délelőtti látogatásunk során találkoztunk Tolna megyei, de budapesti látogatókkal is, akik a Mini Zoo TikTok csatornájáról értesültek a baranyai családias állatkertről. Faragó Endre elmondta, a látogatóik 70 százaléka Baranyán kívülről érkezik. 

 

– Jön a jó idő és egyre kellemesebb az időjárás, így már készülünk a szezonra, várjuk a látogatókat a megszokott hangulatban és minőségben – üzente olvasóinknak Faragó Endre, a Mini Zoo tulajdonosa. 

Bővül a csapat a Mini Zoo háza táján

– Lassacskán megérkezik a tavasz, és ez nálunk is érzékelhető, hiszen sok állatnál már utód is született. Többek között a szurikátáknál is bővült a csapat, illetve a kenguruink továbbra is nagyon szerelmesek. Már látható az erszényben kíváncsiskodó kenguru baba, mindkét nőstényünknél, Audrey-nál és Dorothy-nál is van már ott lapul a pici utód az erszényükben – számolt be a vezető.

– Érdekes színfoltot jelentenek a nemrég érkezett lakóink, a vidrák is, akik a gyöngyösi állatkertből érkeztek hozzánk. Ők egész nap csinálják a műsort a játékot, pancsolnak, fürdenek, gyakorlatilag egy apró kaviccsal képesek eljátszani órákig. Nem is kérdés, hogy rövid idő alatt a látogatók nagy kedvenceivé váltak, hiszen elképesztő mókás kis csapatról van szó 

– mutatta be az egyik belső kis tóval ellátott élőhely pajkos lakóit.

– Várjuk a tavasz beköszöntével az iskolás, óvodás csoportokat, illetve már lehet jelentkezni a nyári Zoo táborainkba is – tette hozzá Faragó Endre.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!