Mi jöhet még?

2024.03.19. 17:40

Péterffyék rendőrrel fenyegették meg az újságírót - videó

A baloldali koalíció oszlopos tagja, Siposné Bikali Éva DK-s politikus azzal fenyegette meg az őt normális hangnemben kérdező újságírót, hogy karhatalmi eszközöket vetet be ellene. Péterffyék önkormányzata ezt már egy idős, 80 éves bácsival is megtette, amikor rendőrt hívtak rá, és köztudott, hogy a februári közgyűlés alatt pedig gumibotos felügyelő jelent meg a városházán.

Bóka Máté Ciprián

A keddi közgyűlés előtt próbált meg Móna Márk újságíró kérdéseket feltenni Siposné Bikali Éva DK-s politikusnak azzal kapcsolatban, hogy férje két önkormányzati felügyelőbizottsági tagságot is bezsebelt az elmúlt években. A Gyurcsány Ferenc pártját erősítő Siposné azonban érdemi válaszok helyett a városházán azzal fenyegette meg az őt kérdező újságírót, hogyha tovább követi, akkor rendőrt hív rá. 

Rendőr
Rendőrrel fenyegetőztek a városházán
Fotó: HJBC

Íme videó: 

Rendőrök jelentek meg a városházán, egy bácsira hívták rá őket

Péterffy és csapata fenyegetése egyébként nem tekinthető üres fenyegetésnek, hiszen már volt arra példa, hogy rendőrt hívtak egy  városházára betoppanó 80 esztendős bácsira, aki polgármesterrel akart beszélni. Akkor az advent idején szirénázó rendőrautóból futólépésben rohantak be a városházára a járőrök. Az idős férfi ugyanis mindenképpen beszélni akart a városvezetővel. A felháborodásának oka az volt, hogy szerinte a város cége, a Tettye Forrásház megrendelésére a Havihegyi úton zajló munkálatokat nem szakszerűen kivitelezik, mivel "sárra, porra aszfaltoznak", és ezzel nagy anyagi kárt okoznak a városnak. 

Kényszerítőeszköz a felügyelőnél

Az idén februári közgyűlésre pedig valaki a baloldali önkormányzat közterület-felügyeletének vezetői közül úgy küldött be egy felügyelőt, hogy tudhatta, a köznyelvben csak gumibotnak nevezett kényszerítőeszköz, tonfa van az illetőnél. Miközben Gyurcsány Ferenc önkormányzati képviselője, Auth István még tagadni próbálta a történteket, információink szerint a felügyeletnél a valódi felelősök helyett a beosztottat kérték számon. 

Péterffy egy vélemény miatt perelt

Péterffy egyébként nem tűri az ellenvéleményt, hiszen csak azért képes volt beperelni Vicze Csillát, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjét, mert a zöldaktivista Péterffy saját közléseiből idézett, ez pedig nem tetszett a polgármesternek. Emlékezetes, hogy a bíróság kimondta, hogy a politikai véleménynyilvánítás fokozott védelme alapján egy közszereplőnek többet kell tűrnie és a vele szembeni határozott kritika nem lépte át a véleménynyilvánítás határait.

Nem ítélte el a rendőrterrort Péterffy

Érdekesség, hogy Péterffyt, mint Gyurcsány Ferenc jelöltjét amikor a keddi közgyűlésben a 2006-os rendőrterrorról kérdezték, akkor nem ítélte el a durva rendőri erőszakot, hanem kitért a válaszadás alól. Holott 2006. október 23-án fiatalokat, hölgyeket is megvertek az azonosítószám nélküli rendőrök válogatás nélkül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!